torstai 26. helmikuuta 2015

Eksyksissä Lappeenrannassa

Lappeenrannan hyviä puolia on se, että vaikka jotkut palvelut ovat siirtyneet keskustastan ulkopuolelle, on niistä silti suurin osa kävelymatkan päässä. Kämpiltä Kauppakadulta jaksaa kävellä oikein hyvin Prisman ja Lidlin seuduille. No... en kyllä ehkä jaksaisi raahata suurperheen sapuskoja sieltä, mutta omat eväät kyllä jaksan repussa kantaa.

Pari viikkoa sitten yhdistin ulkoilun ja kaupassakäynnin. Pienet ostokset reppuun ja takaisin kävelin vähän pidempää reittiä.

Keskustassa on ollut kiva kävellä, kun liikenne on aika rauhallista. Huomaa, että liikenne on tuolla Prisman seuduilla aika vilkasta, sillä siellä alkoi sitten jo liikenteen melu hieman häiritäkin. Päätin, että jatkossa toimitan siellä asiani, mutta ulkoilut suoritan mielummin muualla.

Tuossa allaolevassa kuvassa Ratakadun ja Simolankadun risteyksessä oleva liikennemerkki on vääntynyt miten sattuu ja osoitti väärään suuntaan. Tämä näkyy olevan suht tavallinen ilmiö Lappeenrannassa. Kävelessä paikkoja tuntemattomana ei ole kiva kovin pitkiä matkoja harhailla. Itselleni tuo paikka oli jo tuttu, enkä eksynyt. Tuossa kohtaa voisin kuvitella jonkun reppumatkaajan (paikka lentokentän ja rautatie/linja-autoasema välisellä reitillä) eksyvän. Onneksi nykyään on jalankulkijoillekin hyödyllisiä navigaattoreita kännyissä yms. Tosin pakkasella ei niitä mielellään kaivele esille.

Vääntääkö joku noita tahalleen? Vai routiiko ne jotenkin? Vai mistä on kyse?


Ratakadun ja Simolankadun liikennemerkki näyttää väärään suuntaan


Tuon kohdan ohitettuani näin jalkakäytävän, jonka ajattelin olevan jonkinlainen oikotie Kauppakadulle.

Lumen paino ilmeisesti katkonut oksia

Löysinkin sitten itseni omakotitaloalueelta. Minusta on hauska kierrellä tällaisia alueita ja katsolla millaisia taloja löytyy. Oikeastaan kivoimpia alueita on tämän kaltaiset, joissa on monen ikäisiä taloja. Paljon mielenkiintoisempia nämä ovat kun pellolle rakennetut uudet alueet.







Asuuko täällä laihialaisia?

Tämmöinenkin putiikki näkyi alueella olevan. Pitää mennä tutustumaan, kun putiikki on avoinna.

Tämä reitti taisi tulla pidemmäksi, kun kuvittelin. Toisaalta esimerkiksi tuo putiikki oli jäänyt bongaamatta, etten olisi vähän eksynyt.

Joskus, kun ei ole kiire eikä taakka ole painava, on kiva eksyä tällaiselle alueelle. Kunhan pääsen täältä Sipoosta taas Lappeenrantaan, tulen taas seikkailemaan. Ties mitä kaikkea löydän!

Mukavia talvisia päiviä! Onko siellä Lappeenrannassa lunta? Täältä Sipoosta ne sulavat hurjaa vauhtia.

Terveisin

Sari


Ei kommentteja: